In Karakter worden 20 woningen met een geheel eigen stijl en uniek karakter gerealiseerd. Of je nu kiest voor een hoekwoning, een rijwoning of een halfvrijstaande villa, in alle woningen geniet je van natuurlijk en duurzaam wonen. Uitgerust met een bodemwarmtepomp en het huisbesturingssysteem SlimWonen ervaar je in alle woningen het gemak van duurzame, comfortabele en energiebesparende technieken.

 

Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

 

beeldmerk

ARCHITECTUUR

Karakter biedt 8 rijwoningen en hoekwoningen en 12 halfvrijstaande villa’s, gelegen op het laatste plekje in het Harener Holt. De woningen kenmerken zich door een jaren ’30 stijl met de typerende brede dakoverstekken en omlopende dakgootconstructies, verticale raamkozijnen en een steil hellend dak. Het gedetailleerde metselwerk en de opvallende entreeportalen geven de woningen een krachtig en robuust uiterlijk. Dankzij de diverse ontwerpen van de architect en de vele opties die je binnenshuis hebt, vind je vast een woning die bij jou past en aansluit bij jouw woonwensen.

DUURZAAM EN COMFORTABEL WONEN

In alle woningen wordt een duurzame, energiezuinige warmtepomp toegepast. In de winter blijft de woning heerlijk warm en in de zomer is er de mogelijkheid om de woning te koelen met de bodemwarmtepomp. De warmtepomp is ook nog eens fluisterstil en eenvoudig te bedienen. Comfortabel wonen dus.

SLIMWONEN

De woningen van Karakter worden allen opgeleverd met Heijmans SlimWonen. Met dit huisbesturingssysteem wordt iedere woning interactief. Zo kun je de verlichting heel gemakkelijk zowel via de schakelaar aan de muur als via je telefoon of tablet bedienen, zelfs op afstand. Daarnaast kan van alles geprogrammeerd worden, van gordijnen die automatisch dichtgaan als het donker wordt tot aan lichtscènes die met éen druk op de knop worden geactiveerd. Zo geniet je van meer wooncomfort, gemakt, sfeer, energiebesparing en veiligheid.

CREËER JOUW DROOMHUIS

De woningen zijn in de basis hoogwaardig afgewerkt, onder meer met sanitair en tegels van Villeroy & Boch. Daarnaast is er ruimte om jouw dromen te realiseren, zodat de woning jouw thuis wordt. Of het nu gaat om een uitbreiding van de woning, een riante inloopkast in de slaapkamer of het creëren van extra kamers op zolder.

Ligging

Het plangebied ligt aan de groene noordkant van Haren, nabij het Dilgtplein, de Hemmenlaan en de Kerklaan. Deze open, groene ruimte heeft door de eeuwen heen haar landelijk karakter behouden en kent een rijke historie.