HALFVRIJSTAANDE VILLA’S

In Karakter verrijzen 12 halfvrijstaande villa’s. De gevels van de villa’s met een dwarskap onderscheiden zich door een aantal opvallende details: een puntgevel en een gevelafwerking in robuuste, diepzwart gebeitste planken. De halfvrijstaande villa’s met een langskap zijn aan de voorzijde verfraaid met een erker. De villa’s hebben de woonkeuken aan de tuinzijde. Via de openslaande deuren aan de achterzijde stap je zo de tuin in. De bijkeuken zorgt voor een verbinding naar de aangrenzende berging. Op de eerste verdieping bevinden zich de badkamer (inclusief bad), een separaat toilet en drie ruime slaapkamers. De villa’s hebben een nokhoogte van ruim 11 meter. Hierdoor behoort het creëren van een vliering op de zolderverdieping tot de mogelijkheden. Naast de woning zijn twee parkeerplekken op eigen terrein.

Bekijk de Halfvrijstaande villas

RIJWONINGEN EN HOEKWONINGEN

In de rijwoningen kom je via de entree de ruime woonkeuken binnen, het hart van de woning. Vanuit de woonkamer loop je zo de tuin in. De rijwoningen staan niet in een rechte lijn maar in een lichte knik, als een meanderend beekje in het landschap. De parkeerplekken bevinden zich achter de woningen. Elke woning heeft een berging in de tuin. Op de eerste verdieping bevinden zich de badkamer en drie ruime slaapkamers. De zolderverdieping is vrij in te delen. De nokhoogte van de woningen bedraagt ruim 11 meter, waardoor het creëren van extra bergruimte middels een vliering tot de mogelijkheden behoort.

Bekijk de Rijwoningen en Hoekwoningen

Ligging

Het plangebied ligt aan de groene noordkant van Haren, nabij het Dilgtplein, de Hemmenlaan en de Kerklaan. Deze open, groene ruimte heeft door de eeuwen heen haar landelijk karakter behouden en kent een rijke historie.